Danny Devos

Danny Devos

Nieuwe installatie

Danny Devos (DDV) is een invloedrijke Belgische kunstenaar, bekend om zijn performances, body-art en sculpturale installaties die in het teken staan van geweld, misdaad en moord. Hij startte in de jaren 80 een onderzoek naar misdadigers en seriemoordenaars. Met enkele daarvan onderhoudt hij sindsdien een uitgebreide correspondentie. Veel van zijn werk betreft een neerslag van dit onderzoek. In 1981 richtte hij de pionier noise band Club Moral op samen met Anne-Mie van Kerckhoven.

Zijn jarenlange onderzoek naar existentiële grenssituaties heeft een indrukwekkend oeuvre opgeleverd dat naadloos aansluit bij de thematiek van Haperende Mens II: met uitputtende performances, installaties over onder andere psychologische terreur en indringende industriële noise muziek zoekt hij de confrontatie met het publiek en maakt grenzen van uithoudingsvermogen voelbaar.

Danny Devos heeft zijn compromisloze werk weinig gepresenteerd in Nederland en doorgaans op minder bekende locaties waardoor zijn werk slechts in kleine kring bekendheid geniet.

Danny Devos (B) zal op het festival als dj Carl Cryplant te horen zijn en presenteert in Melkweg galerie een prachtige nieuw werk.
Danny Devos was te gast bij Red Light Radio – hosted by Menno Grootveld via onderstaande link is de uitzending terug te luisteren.

Red Light Radio

Deel dit met meer haperende mensen!

Expositie 2014
Arti Et Amicitiae
Amsterdam

Francis Alÿs

'Tornado' (2000 – 2010)

Danny Devos

Nieuwe installatie

Zeger Reyers

Nieuwe installatie

Dan Walwin

'Shallows' (2012) + nieuwe installatie

Zoro Feigl

Nieuwe installatie

Paul Kooiker

'Heaven' (2012)

Raquel Maulwurf

Tekeningen