Ascension #3

Glenn Branca Ensemble

14 oktober, Melkweg

Melkweg Amsterdam en Haperende Mens presenteren trots de Wereld première tour van ASCENSION THREE van het Glenn Branca Ensemble in Amsterdam.

De beroemde Amerikaanse avant-garde componist en –gitarist Glenn Branca komt dit jaar met deel drie van de fameuze Ascension serie. Het eerste deel van deze serie baarde veel opzien in 1981. Deel twee ‘The Ascension: The Sequel’ werd in mei jl. groots gepresenteerd op het prestigieuze Primavera Sound festival in Barcelona.
De re-release van ‘The Ascension’ werd met een zeer uitzonderlijke ‘10’ beoordeeld op Pichfork.com, een werk van enorme invloed op bands als Sonic Youth, Swans en Helmet waarvan leden zoals Thurston Moore, Michael Gira en Lee Ranaldo ook deelnamen in de line-up. Het ensemble, soms wel met 100 muzikanten, voorzag de overdonderende en vernieuwende live shows van een werkelijke geluidmuur met alle nuances. Branca verdiept zich sinds eind jaren 70 in microtonaliteit, combinaties van akkoorden en boventonen. Zijn composities, rigoureuze aanpak en non-conformisme blijven een heus ijkpunt. Een bakermat van stijl waarvan 30 jaar later de invloed nog is terug te vinden in hedendaagse composities, soundscapes en elektronica werken.

De laatste twee decennia hebben we Glenn Branca alleen kunnen zien (en horen) binnen het kader van het Holland Festival in 1998 waarna hij pas in 2011 naar ons land terugkeerde voor een optreden bij State-X New Forms in Den Haag. Wij zijn dan ook zeer verheugd deze wereldpremière performance van ASCENSION THREE in Nederland te kunnen presenteren.

Line-up: Glenn Branca Ensemble:
Reg Bloor, Arad Evans, Eric Hubel, Luke Schwartz – Guitars,
Greg McMullen – Bass,
Owen Weaver – Drums,
Glenn Branca – Conductor

Glenn Branca Ensemble – 14 oktober 2014
Melkweg Amsterdam
Aanvang 19.30 uur
Toegang € 23 + lidmaatschap

Bestel nu!

Deel dit met meer haperende mensen!